מרכיבים
הוראות הכנה
חומרים- 2 כוסות אורז לבן, עלי דפנה, פלפל אנגלי, 2 כפיות מלח, מעט שמן, 3 כוסות מים רותחים, 1/2 כוס עדשים ירוקים, 2 בצלים גדולים, כמון, קינמון, פלפל שחור, אגוז מוסקט, שמן לטיגון.
אופן ההכנה- אורז לבן- מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את האורז ומאדים תוך כדי ערבוב מס' דקות. מתבלים במלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה וממשיכים לאדות עד שהאורז חם מאוד.
יוצקים את המים הרותחים על האורז מערבבים פעם אחת בלבד, מכסים את הסיר במכסה עם מגבת, מורידים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים בדיוק 18 דקות. מכבים את האש, מחכים 5 דקות נוספות, מורידים את המכסה, מוציאים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ופותחים את האורז עם מזלג.
עדשים- מבשלים את העדשים במים עד לריכוך ומסננים. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה. מערבבים את האורז הלבן, העדשים, הבצל והתבלינים בעדינות בעזרת מזלג.