מרכיבים
הוראות הכנה
מצרכים לרוטב:1 קופסת עגבניות מרוסקות,4 כפות שמן זית,כף סוכר ,2 כפות חומץ בלסמי,מעט גרידת לימון,מלח ופלפל כמה עלי בזיליקום טרי
לקציצות:בשר טחון חצי קילו,כוס פירורי לחם,חצי כוס פטרוזיליה קצוצה,רבע כוס נענע קצוצה,3 שיני שום קצוצות,חציל 1 גדול קלוי ושרוף(רק הבשר),1 ביצה טרופה1 בצל קצוץ ומטוגן עד לשקיפות, קורט אגוז מוסקט ,מלח ופלפל , מעט שמן זית
אופן ההכנה: קולים וחורכים חציל, מטגנים את הבצל של הקציצות, מערבבים את כל חומרי הקציצה ומכניסים לקירור קל,מבשלים בסיר עמוק את כל מצרכי הרוטב מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה לחצי שעה עד להסמכה,עושים כדורים קטנים מהבשר וצורבים אותם מעט בשמן זית ומכניסם לסיר לעוד 20 דק,להגיש עם פירה או עם אורז לבן