מרכיבים
הוראות הכנה
מצרכים לניוקי:חצי קילו תפוחי אדמה,חלמון מביצה אחת גדולה או שתיים קטנות, כפית שטוחה של מלח, כוס קמח או מעט יותר
אופן ההכנה מבשלים את התפוחי אדמה במים עד לריכוך, אחכ מעבירים אותם לתנור ל170 מעלות ל10 דק לייבוש, מועכים אותם עם מועך פירה, מוסיפים חלמון ומלח ולשים לאט לאט מוסיפים את הקמח עד לרמה שהניוקי לא דביק וניתן לגלגלו ,ככל שיוסף יותר קמח הניוקי יהיו יותר קשים,יוצרים נחשים ארוכים וחותכים עם סכין ליצירת ניוקי,הבישול נעשה במים רותחים עם מלח עד שהניוקי צפים
מצרכים לרוטב: שני בצלים גדולים,5 שיני שום, 250 גרם סינטה,נספק פטריות שמפיניון או פורטבלו,אורגנו טרי, טימין טרי, שמן זית, מלח, פלפל,
אופן ההכנה: מטגנים בשמן זית את הבצל חתוך לפרוסות דקות, על אש בינונית לקרמול וקבלת צבע, אחכ מוסיפים את הפטריות חתוכות לפרוסות או לרבעים,מטגנים עוד כשתי דקות ואחכ מוסיפים את השום והאורגנו שקצצנו,מערבבים יחד כדקה ומוציאים הצידה את הכל, חותכים את הסינטה לפרוסות דקות, מגבירים את האש וצורבים אותה במחבת עם השמן שנשאר מטבלים במלח ופלפל ואז מוסיפים את הניוקי ישר מהסיר לצריבה על המחבת ובסוף מוסיפים את תערובת הבצל והשום עם מעט ממי הבישול להסמכה, מקפיצים עוד דק ומוציאים