מרכיבים
הוראות הכנה
רכיבים:2 עופות מחולקים(ללא החזה),בצל גדול, פלפל אדום גדול, 4 עגבניות,100 גרם עגבניות מיובשות מושרות במים חמים,חצי פלפל ירוק חריף, חבילת פטריות , רבע כוס ברנדי, כוס יין אדום , 6 שיני שום קצוצות (אפשר יותר),5 עלי מרווה , צרור קטן של אורגנו(או כפית אורגנו יבש, שמן זית
אופן ההכנה: חותכים את כל הירקות , מוציאים את העגבניות המיובשות מהמים וגם אותן חותכים,לוקחים סיר יציקה, או מחבת סוטאז,צורבים את העוף עם מעט שמן כ4 דק מכל צד עד השחמה, אחכ מוציאים ומכניסים את כל הירקות חתוכים לפרוסות(ללא העגבניות)לטיגון של חמש דקות עד לריכוך קל , אחכ מוסיפים את השום ועשבי התיבול לעוד דקה מכניסים את העופות חזרה ושופכים את הברנדי והיין ומגרדים את המשקעים שנוצרו, בסוף מוסיפים את העגבניות החתוכות מוסיפים מים עד 2 אצבעות לפני כיסוי, מתבלים במלח פלפל ועוד מעט שמן זית מביאים לרתיחה, ואחכ ניתן להמשיך בישול על אש נמוכה כשעה וחצי, או להכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעולות מכוסה כשעתיים.