מרכיבים
הוראות הכנה
מצרכים: קילו וחצי עד שתי קילו צלעות בקר,1 גזר,1 בצל, שורש סלרי שורש פטרוזיליה ,2 שיני שום כתוש, טימין מלח פלפל עלי דפנה ופלפל אנגלי,קמח,יין אדום חצי כוס
מצרכים למרינדה:חומץ אורז , קפה איכותי, צ'ילי מתוק, סילאן, או דבש ,רוטב ברביקיו ,מיץ מתפוז, קטשופ,מלח פלפל ושום
אופן ההכנה: בסיר גדול מחממים מעט שמן, מקמחים את נתח האסאדו, מניחים בסיר ומטגנים מכל הכיוונים. מוציאים מהסיר, חותכים את הירקות לחתיכות גסות ומטגנים אותם קלות. מוסיפים את היין ומערבבים. מחזירים את נתח האסאדו ויוצקים מים טיפה מעל הנתח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 3 שעות (או בסיר לחץ שעה וחצי)מוציאים את הנתח ומקררים. את הנוזל שנשאר מסננים ומחזירים לאש ומביאים ולרתיחה נוספת ומצמצמים. מניחים את הנתח בתבנית אפייה. בקערה מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשפרים טעמים. שופכים את המרינדה על האסאדו ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכ- 40דקות, מוציאים ושופכים את יתר המרינדה על האסאדו ומחזירים לתנור לעוד כ 20 – 30 דקות. בסיר קטן שמים מהציר ששמרנו ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים כ 2 – 3 כפות קמח מעורבבים עם מעט מים מרתיחים לשתי דקות ומורידים מהאש. מוציאים את נתח האסאדו ומגישים לצד הרוטב החום שעשינו.