מרכיבים
הוראות הכנה
מצרכים:1 חב' פול ירוק קפוא, 300 גר' גבינת פטה קשה מחלב עיזים, צרור פטרוזיליה, 2 לימונים, שמן זית, מלח, כמון ופלפל שחור גרוס. תערובת עגבניות שרי חצויותאופן ההכנה:מבשלים את הפול במים עד לריכוך ומצננים, קולפים שני לימונים וחותכים לקוביות קטנות, קוצצים את הפטרוזיליה גס, מערבבים בקערה את הפול,קוביות הלימונים והפטרוזיליה והשרי, בצנצנת נפרדת מערבבים שליש כוס שמן זית, מיץ מלימון שלם וסחוט ואת יתר התבלינים, מעבירים את הסלט לקערת הגשה, בעזרת קולפן ירקות פורסים את גבינת הפטה לפרוסות דקות ( כפי שהודגם בהדרכה) ומפזרים את הירקות, יוצקים על הסלט את הרוטב ומקשטים ברבעי לימון טרי.